PAP formula

01

Peroxid vs PAP

Tijekom procesa izbjeljivanja, peroksid oslobađa nešto poput slobodnih radikala. Slobodni radikali lako napadaju organske molekule kako bi smanjili promjenu boje zuba, ali vjerojatno uzrokuju i neželjene nuspojave poput osjetljivosti, iritacije desni i demineralizacije zubne cakline.

Peroxid
PAP
02

Rješenje PAP-a

Ftalimidopernoksikaprojeva kiselina (PAP) reagira isključivo s molekulama mrlja. To znači da molekule odgovorne za promjenu boje sigurno se razgrađuju bez rizika osjetljivosti, boli i oštećenja zuba. Istovremeno, hidroksiapatit ponovno vraća izgubljene minerale zubima.

03

Kako se odvija proces izbjeljivanja zuba?

  1. Obojenost i promjena boje zuba rezultat su veza različitih bojila i pigmenata s organskom tvari vašeg zuba. Proces uklanjanja ovih mrlja najčešće se postiže na dva načina: fizičkim uklanjanjem i kemijskim izbjeljivanjem.
  2. Fizičko uklanjanje usmjereno je na površinske mrlje (uobičajene mrlje na površini) putem abrazivne metode izbjeljivanja. Kemijsko izbjeljivanje djeluje na površinske i pigmentske mrlje, stoga je najčešća i najučinkovitija metoda izbjeljivanja zuba.
  3. Izbjeljivanje zuba PAP-om kemijskim izbjeljivanjem oksidira mrlje i mijenja molekule odgovorne za promjenu boje zuba. Jednostavno rečeno, izbjeljujuće tvari prolaze kroz caklinu zuba i razgrađuju ove molekule na manje, jednostavnije oblike. Što je molekula manja, to je svjetlija boja, rezultirajući općenito bjeljijim izgledom zuba.

 

Back shopping